Houd uw meubel(s) in topconditie

 

Regelmatig onderhoud is belangrijk om uw meubel(s) in goede conditie te houden. De Maalderij adviseert om twee keer per jaar het meubel in de was te zetten. Hiermee behoudt het meubel zijn kleur en het voorkomt barsten in het houdt door uitdroging. 

 

Volg voor het beste resultaat onderstaande stappen.

 

Stap 1: de was aanbrengen

Begin met een ronde kwast, waarmee u een dunne laag was aanbrengt. Gebruik hiervoor dus geen doek of iets dergelijks. 

Strijk in de richting van de houtnerf. Bewerkte onderdelen zet u in de was door middel van een draaiende beweging met de kwast.

Zet het meubel niet in één keer volledig in de was, maar werk in gedeeltes, waarna u steeds eerst stap 2 doorloopt, voordat u het volgende deel aanpakt.

 

Stap 2: de was gelijkmatig verdelen

Strijk het gedeelte dat u net in de was heeft gezet uit met een (brede) platte kwast, zodat de aangebrachte was gelijkmatig verdeeld wordt. Volg ook hier de richting van de nerf. Breng daarna de was aan op het volgende gedeelte volgens stap 1.

 

Stap 3: de was uitwrijven

Laat de was ongeveer een week (maar minimaal 1 dag) intrekken. Neem een oude panty of een niet-pluizende doek en wrijf de was uit, zodat het meubel een mooie glans krijgt.

 

Kies voor een was die bij de houtsoort van uw meubel past om de kleur te versterken of een neutrale gele was. Meubelwas is te verkrijgen in onze winkel voor €8,50.