Het verhaal achter antiek

Een antiek object heeft al een heel leven achter de rug. Sommige stukken hebben wereldoorlogen, rampen en revoluties overleefd. Vaak kunnen we enkel gissen naar deze geschiedenis. Wat we wel kunnen doen is de leeftijd vaststellen. U ziet soms jaartallen bij de objecten op deze website staan. Ter verheldering van die jaartallen vindt u hieronder een tijdlijn met belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Zo is het toch mogelijk om weer een stukje van het verhaal achter het antieke object te weten te komen. 

 

Om het voor u overzichtelijk te houden is de tijdlijn in tweeën gedeeld. U kunt de twee delen vinden in het menu links van deze tekst. U zult een samenvatting vinden van belangrijke gebeurtenissen, modetrends en oprichtingen van belangrijke fabrieken/werkplaatsen. De tijdlijn zal aldoor aangevuld worden. Wij hopen dat u het verhaal achter antieke objecten net zo zult waarderen als wij. 

 

Aan de linkerzijde kunt u een keuze maken.

Klik op "1789 - 1880" of "1880 - 1940".

Alle mode afbeeldingen zijn afkomstig uit het boek "Elseviers kostuum gids" door Marian Conrads en Gerda Klinkhamer. Uitgegeven door Elsevier Amsterdam in 1981.